sâmbătă, 31 martie 2012

Amalgam

Cateodata vrei sa faci poze. Nu pleci de la un plan. Te apuci si fotografiezi tot ce ti se pare interesant. Bineinteles ca, pentru privitor, iese un amalgam. Banca, barca, cetate, pasari, catedrala, pod, luminita de la capatul tunelului si multe drumuri. Important e sa va starneasca interesul. Daca am reusit, e bine.












7 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Eu vorbesc serios, chiar dacă o să ziceți cine știe ce chestii. Nu este un amalgam. Sau este. Este lumea .Fiecare cu ale lui.
Se miră și biata pasare, dacă ar fi fost curcă, ar fi râs- cei mai mulți mănâncă miezul semințelor, cojile sunt aruncate în fața băncii.
Doar țăranii, pe vremuri, mâncau hârtia și aruncau ciocolata, cel puțin așa circula vorba..
„Ce știe țăranu,
Ce e ciocolată,
Mănâncă hărtia
Și-aruncă bucata.

Mie îmi plac potecile. Cred că prima excursie asta a fost- o potecă. De Paște, către bunici.

♥♥ Ioana ♥♥ spunea...

Foarte frumoase fotografiile postate.
Nu este deloc un amalgam si este exact realitatea pe care o cream.

Mihai spunea...

Multumesc pentru aprecieri. Trebuie sa va spun ca un fotograf adevarat pleaca la batalie cu un plan bine definit. Vrea sa pozeze un guster, o albina, un elefant. Studiaza atent pozitiile, face cateva sute de poze, apoi le intoarce pe toate fetele si alege una sau doua. Acele poze devin "poza lunii" pe National Zoologic, Africa Salbatica, sau Animal Casting. Eu nu vreau sa fiu in nici un top. Ma multumesc cu aprecierile cititorilor blogului (pe cale de a deveni cititor).

Probleme de sanatate spunea...

Colectia de fotografii expuse ar putea face obiectul studiului contrastelor, a contrastelor specifice vremurilor furtunoase, cu probleme diverse, de la lupta pentru supravietuire, pana la linia de plutire. Pozitia plutitoare, a lebedei surprinsa cu privirea ingandurata, cu siguranta reprezinta un imbold sau o aluzie la vremuri mai bune fara crize. Criele si mai ales criza de identitate, caracteristice instrainarii si debusolajului conjuctural, sunt reflectate prin tematica naturii acvatice, a barcii plutitoare umpluta cu uscaturi, ca o aluzie la modul cum putem curata padurea de uscaturi pe timp de criza. Albumul este reusit si din prisma sperantei intr-un viitor mai bun si mai drept, dupa cum se vede in perechea ce se plimba romantic pe alee

Probleme de sanatate spunea...

P.S. Sa fie ultima poza, privelistea padurii curatate de uscaturi?

Mihai spunea...

Imi pare rau ca trebuie sa va dezamagesc, dar, in acea poza nu este decat o gasca. Si la ultima poza faceti o eroare. E vorba de uscaturile curatate de padure. In rest, un comentariu pertinent, plin de abstract. Multumesc pentru clipele pe care vi le-ati rupt din pretiosul dumneavoastra timp pentru a va apleca spre umilul meu blog.

Mihai spunea...

PS In a zecea poza, avem de aface cu un cuplu doar daca stiti dumneavoastra ceva concret.