marți, 11 septembrie 2012

Furtuna


Batranul Clark se grabea spre casa. Cu pletele-n vant. Stia ca vine o furtuna mare. O furtuna cum nu mai fusese. Vantul ii suiera pe la urechi. Si parca incerca sa-l intoarca din drum.
Ajuns acasa, se grabi sa inchida obloanele si ferestrele. Urgia incepuse. Casa trosnea. Cobori in pivnita. Aici nu se auzea le fel de tare furtuna de afara. Cu lampa in mana se uita in jurul sau. O multime de nimicuri pe care nu se indura sa le arunce. Amintiri. Amintiri vechi. Un adevarat bazar. Un colt cu vechituri.
Vuietul era tot mai puternic. Si trosnetele se inteteau. O grinda se desprinse si il lovi. Cazu. Totul se intuneca in jurul sau.
Simti ca o mana il zgaltaie.
- Mos Clark! Esti bine?
Se ridica buimac. O lumina puternica. Soarele ii batea in ochi. Se invarti incet. In jurul sau doar lemne rupte, resturi de mobila...Din casa nu ramasese aproape nimic. Pe o stinghie rupta, iepurasul de plus. Iepurasul pierdut din copilarie.

11 comentarii:

Probleme de sanatate spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Probleme de sanatate spunea...

Da saracul batran a fost plecat sa-si ajute copiii si nepotii. Ajuns acasa s-a grabit sa-si faca randuieli printre obiecte si amintiri. Dinspre vest, parsiva tornada a incercat, sa-i curme agoniseala de-o viata. Bine ca scapat cu viata. Deacum-inainte, factorul postal o sa-l mai deranjeze...pentru pensie.

Mihai spunea...

Sintagmele jurnalistice "agoniseala de-o viata", sau "Batranii satului spun ca..." ma scot din sarite!

Probleme de sanatate spunea...

Dar pe el nu l-a intrebat nimeni daca furtuna i-a adus numai necazuri. Tara traieste in furtuna si nu ne intreaba nimeni de ce suntemi scosi din sarite de niste idioti (auto-cenzura)

Mihai spunea...

Ei, cu furtuna e alta poveste. Cred ca ar trebui sa sesizeze parchetul (daca a mai ramas ceva din el in casa).

Probleme de sanatate spunea...

Cu sau fara parchet trebuie sa locuiasca undeva, sta inscris in DNA destinul lui.

Mihai spunea...

Aaaa! Vorbiti de ADN!

Probleme de sanatate spunea...

Dl Daniel Morar nu cred ca stie ce e aia cromozom.

Mihai spunea...

Il cheama Clark si nu e morar.

Probleme de sanatate spunea...

Nu-l chema James Waston? Nu se poate

Mihai spunea...

Nu! Nici Francis Crick.