sâmbătă, 15 septembrie 2012

Sambata











E devreme. In jurul pranzului. Participantii sunt obositi dupa lungile spectacole de aseara.
Undeva, pe o taraba acoperita cu un servet cu motive (era sa zic nationale), rosii, prune si struguri.
Un perete da sa cada. Daca nu ma insel, este al "Vulcanului".
O frunza si-a dat obstescul sfarsit. Trec pe la "Folk You". Tehnicienii pregatesc scena pentru spectacolul de deseara. Sau, diseara. Ambele variante sunt acceptate.
Trec pe langa biserica Stavropoleos. Biserica a fost ridicata in 1724 de arhimandritul Ioanichie Stratonikeas. Forma actuala este creatia lui Ion Mincu, parintele arhitecturii romanesti.
Daca tot eram acolo, am pozat si strada. Pe stanga, Palatul Postei (actualul MNIR) ridicat dupa planurile arhitectului Alexandru Săvulescu la 1900. Cel cu statuia aia hidoasa pe trepte. In fata, Palatul CEC. Realizată după planurile arhitectului Paul Gottereau, constructia a fost terminata tot in 1900. In dreapta se vede turnuletul Carului cu Bere. Cladirea e mai veche. Cu vreo 10 ani. Dupa planurile arhitectului Siegfried Kofczinsky. Carciuma e mai veche, dar a fost gazduita la inceput de Hanul Zlatari. Cel demolat in 1903.
Am ajuns la Universitate. Pe gardul Muzeului de Istorie al Municipiului Bucuresti, un banner cu poze. Bucurestii in anii '60-'70 si azi.
Intru in Pasaj. Se vand margele, cercei...
Waw! In parcul Coltea veneam seara sa ascult concerte. Nu am mai fost pe aici. Ar trebui sa imi reiau obiceiul.
Trec pe langa Ministerul Agriculturii, cladire ridicata in 1895 dupa planurile arhitectului Louis Pierre Blanc. Cel care a ridicat si cladirea Facultatii de Medicina, Casa Lahovary (actuala scoala Cambridge) de pe Dorobanti, Palatul H. Spayer, cladire ce adapostea sediul "Asociatiei 21 Decembrie" si multe altele.
Gata! De ajuns pentru azi! Bag aparatul in buzunar si fug sa prind troleibuzul.

PS Bineinteles ca pe blog pozele se aranjeaza cum vor ele!

9 comentarii:

Probleme de sanatate spunea...

Ce perete de vulcan dom-le?, Unde? Apar munti vulcanici in Bucuresti?

Mihai spunea...

Nu. Dispar.

Probleme de sanatate spunea...

Cand eram in clasa IX (la liceu), directorul ne ameninta ca daca mai facem absente ne da dosarele in brate si ne trimite la vulcan...pe semne ca stia unde se afla acel vulcan ascuns de ochii lumii, dar nu-mi imaginam ca se gaseste in Bucuresti. Oricum mi-s-a facut parul maciuca cand am auzit...vulcan inseamna lava fierbinte...

Mihai spunea...

Waw! Bine ca nu va trimetea la "Ventilatorul"! Ovidiu, cand s-a dus sa se angajeze acolo, a avut urmatorul dialog:
- Ce scoala aveti?
- Liceu
- Domnule, la noi cei cu 4 clase sunt carturari!

Probleme de sanatate spunea...

Referitor la asocierea dintre struguri si gogosari...sincer...nu merge, pentru ca determina hiperaciditate la stomac. Cu regret si parere de rau, ulcerul este mai frecvent, iarna si toamna. Aviz amatorilor de muraturi in otet...mai renuntati la ispitele culinare ale toamnei. Consultati initial un gastro-enterolog sau, cel putin un medic internist. Si in final, "sanatate ca-i mai buna decat toate".

Mihai spunea...

Regret. Desi pare gogosar, aceea e o rosie!

Probleme de sanatate spunea...

Daca aceea este rosie, ma feresc sa spun ca se vad si niste prune in poza; s-ar putea sa fie struguri gigant modificati genetic.

Mihai spunea...

Nu, nu sunt struguri modificati, sunt prune scumpite generic!

Probleme de sanatate spunea...

:))