duminică, 9 septembrie 2012

Billy Joel

Nascut le 9 mai 1949, William Martin "Billy" Joel este pianist, compozitor si cantaret american. A inceput sa invete pianul, fara tragere de inima, la insistentele mamei sale.
Dupa ce a vazut trupa Beatles la The Ed Sullivan Show, s-a decis sa cante cu trupa Echoes, trupa adepta a British Invasion (nu numai Beatles, ci si alte formatii rock sau aspecte ale culturii britanice devenite populare in SUA dupa mijlocul anilor '60).
A abandonat liceul pentru ca dupa o noapte lunga, nu s-a trezit la timp pentru examen!!! Se zvoneste ca ar fi spus: "La nabia cu asta, daca nu voi ajunge la Columbia University, voi ajunge la Columbia Records iar acolo nu ai nevoie de diplomă de liceu". Totusi, a obtinut diploma in 1999, adica dupa 25 de ani!!!
A trecut prin mai multe formatii, a cantat solo si a obtinut o multime de succese, dar, poate cea mai cunoscuta piesa a sa este The River Of Dreams, lansata in 1993.
http://www.youtube.com/watch?v=hSq4B_zHqPM

4 comentarii:

Raisa spunea...

Spre ruşinea mea,nu ştiam atâtea lucruri despre acest pianist faimos!

Mihai spunea...

Poate sunt doar niste picanterii.

Probleme de sanatate spunea...

Muzica moderna de azi nu mai are ceea ce se numeste firescu in ea...totul e artificial, pana si in muzica au intrat "E-urile"

Mihai spunea...

Nu este cazul lui Billy Joel.