duminică, 30 septembrie 2012

Citadela demolata





Din pacate, nimic nu mai este cum a fost. Unii vor spune ca sunt nostalgic. Si, bineinteles, se inseala. Totul se duce de rapa si nimeni nu pune nimic in loc. Nu sunt de vina oamenii. Fiecare cauta sa faca ceva care sa ii aduca un avantaj. O sa radeti, dar pentru a pune ceva in loc, e nevoie de politica. Da. O strategie de dezvoltare. Cine se ocupa de asta? Bugetul. Bugetul se construieste (in mod normal) dupa tinta pe care ti-o alegi. Islandezii au pariat pe educatie. Si au bagat si bani. Noi, de la Petre Roman pana azi, pariem pe agricultura. Din pacate, doar verbal. 


PS. Sper ca floarea din ultima imagine sa va alunge posibilele ganduri negre.

9 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Floarea este superbă!

Mihai spunea...

Multumesc.

Lilick Auftakt spunea...

Nu-mi plac pariurile. Vorba cuiva: pariul se face intre un escroc si un fraier.

Mihai spunea...

Pardon! Milioane de fraieri.

Lilick Auftakt spunea...

Sau milioane, daca vrei.

Vassyle spunea...

De unde sunt ruinele „moderne„?
Presupun că din zona fostei uzine Republica CEA MAI MODERNĂ DIN EUROPA ÎN PERIOADA INTERBELICĂ aparținând lui NicolaeMalaxa saudin zona IMGB.

Mihai spunea...

Da. Din pacate, asa este. Malaxa.

Probleme de sanatate spunea...

TACEREA FLORILOR. Asa cred eu ca poate fi comparata istoria recenta a patriei noastre. Din pacate Tudor Vladimirescu s-a inselat cand arostit "patria este norodul, nu tagma jefuitorilor". Cand florile tac, nu mai ramane pic de speranta, nu ne mai ramane decat tacerea ingenunchiata si fuga de saracie spre alte zari, surghiuniti de o clica de politiceni avizi de putere si de bani. Oare nu exista rai decat pentru cei bogati? De raspuns nu pot raspunde decat florile dar, ele sunt amutite de dezmatul "oamenilor de bine" care desigur ne vor binele "dezinteresat". Ooo , tara frumoasa, pana si florile s-au resemnat in tacere in fata "oamenilor de bine"

Mihai spunea...

Am inteles mesajul.