vineri, 3 august 2012

Romania cu poalele in cap


Este foarte dificil sa mai intelegi ce se intampla. Pentru inceput, sa discutam despre tema cea mai actuala. Sa discutam despre referendum. Am sa va dezamagest. Problema mea este legata de ziaristi. Curtea constitutionala a decis amanarea pronuntarii. Ca intotdeauna, ziaristii pandesc pe scari:
- Care a fost votul?
- De ce va intereseaza?
- E o problema de interes national (!?!?!?)
Nu, votul in Curte nu este de interes national. De interes este rezultatul votului. Restul este CANCAN.
Cine a votat? Cum a votat? De ce a votat asa? Intrebari tampite, menite sa alimenteze dorinta multora de a avea ce comenta absolut pe langa subiect. O judecatoare spune ca ea ar fi de parere ca referendumul sa fie anulat pentru ca sunt multe date false. Va dati seama ce de discutii va naste declaratia? Devine "de interes national". Daca cineva ar fi tentat la o minima logica, ar intelege ca vorbeste despre ce s-ar fi intamplat daca ar fi cazut drobul de sare!
Gata! Suficient! Sa trecem la alte aberatii. Zilele acestea se dau niste examene pentru profesori. Nu stiu ce examene si nici nu ma intereseaza. Dar, ziaristii sunt acolo! Vor sa afle. Iau interviuri. Fara sa inteleaga (O prostie din partea mea. Ziarist si "sa inteleaga" este o contradictie in termeni) ei nu fac decat sa atace invatamantul romanesc. A comenta cat de prosti sunt profesorii (Se cauta candidatii care au obtinut cele mai mici note. Pentru ziaristi doar asta este o stire), nu face decat sa dea apa la moara celor care considera ca scoala e o pierdere de timp. Elevi, parinti, chibiti. Toti vin cu :" De la cine sa invete bietul copil? De la unul care a iesit din examen pentru ca i s-a parut greu subiectul?"
In ideea de transparenta se intra cu bocancii in locurile cele mai sensibile. Atunci cand nu iti mai cunosti locul in societate, totul se transforma intr-o golanie. O golanie care urca pe val incompetenta. Nimeni nu mai este dispus sa invete, sa munceasca, sa gandeasca. Minciuna, furtul si denigrarea devin modul de a gandi, de a trai si de a judeca lumea ce ne inconjuara.
Reveniti cu picioarele pe pamant!!!

7 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Un articol ca un du; rece!
Mulțúmesc!

Raisa spunea...

E prea ,,alandala" în ţara asta..

Mihai spunea...

Din pacate, totul se face pe dos. Nu stiu daca e numai delasare, sau si interes. Totul este un amalgam menit sa aiureasca lumea. Sa nu ne mire ascensiunea mediocrilor cu tupeu. Sa credem ca asta este calea.

Probleme de sanatate spunea...

Deja s-a reusit ascensiunea mediocrilor sau a celor depasiti de varsta in cazul medicilor care, au "fugit" pe capete la un salariu mai bun in UE...Sa mai vorbim de esecul de doua ori la rand a unui medic anestezist care prima data a cauzat decesul unui copil, iar a doua oara moartea unei paciente datorita unei operatii banale de apendicita. Medicul pensionar a fost demis. Dar lipsa de medici anestezisti isi pune amprenta

Mihai spunea...

Am auzit de caz. Problema era alta. Cred ca nu ati citit bine. Cei ce stiu sunt judecati de cei ce nu stiu. Si pentru asta, se cauta "rebuturi" pentru a acuza o intreaga breasla.

Probleme de sanatate spunea...

Presa trebuie oare sa fie considerata o amenintare la siguranta nationala?

Mihai spunea...

Waw! Mai degraba la siguranta speciei!