joi, 2 ianuarie 2014

Revelion nemodificat genetic (3) - (Visul unei doamne)

Eleonora Aburici se trezi lac de transpiratie.
Contrar obiceiurilor, sari din pat direct sub dus. Un cutit ii traversa sira spinarii. Apa era rece ca ghiata. Sari inapoi. Se opri in fata oglinzii din baie.
"Sunt inca frumoasa" - isi spuse, aranjandu-si un crliont de pe frunte.
Mai scoase un tipat ascutit. Acum apa era clocotita. O potrivi si intra iar sub dus. Apa o cuprinse intr-o imbratisare voluptoasa. Nu ar mai fi iesit de sub dus. Cand, in cele din urma, se hotara sa iasa, oglinda aburita nu mai voi sa-i arate nici o imagine.
Bucatarie. Ibric, apa, foc, asteptare. Gandul ii zboara la horoscop. Ce i-or fi pregatit astrele? Cafeaua e gata. Porneste agale, cu ceasca in mana, spre dormitor. Se aseaza ingandurata. Isi aprinse, pierduta in visare, tigara.
"Doamne! Revelion cu Elodel!"
El o conducea in pasul acela de vals. Apoi, se invartesc ca doi nebuni. Parca nu se invartesc ei, ci camera, lumea intreaga! Si ea se aciuiaza la pieptul lui.
"Ce puternic era in vis! Si, parca, era mai inalt."
Nu-si mai aminteste cum s-au cunoscut. Isi aminteste de o zi in care se plimbau prin parc. E se suise pe o buturuga si declama. Nu stie ce spunea. Ea se uita admirativ spre el si, dintr-odata, isi rezema capul de pietul lui si il stranse in brate cu putere. Apoi, nu stiu cum, isi aminteste cum el o tinea de mana si alergau prin ploaie. Intrara in taxi si o duse acasa.
- Urci?
- Nu. Vreau sa mai prind cateva curse.
Mai tarziu a aflat, din surse sigure, ca el s-a dus glont acasa si s-a aruncat in pat cu hainele ude si cu bocancii in picioare.

4 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Pare un cosmar...

Mihai spunea...

Da? Imi amintesc de o melodie:
"Ti-a iesit cosmaru'n drum
Si-o sa ai ce vrei de-acum"
... sau nu era asa? :D

INCERTITUDINI spunea...

Elodel a scăpat? parcă-l săltaseră.

Mihai spunea...

Mai tin minte poveşti atât de vechi?