duminică, 5 ianuarie 2014

Cursa

E ora 6:00. Elodel a plecat de la doamna Mirandolina, s-a dus acasa, s-a schimbat si a iesit la treaba. Se simte in forma. Precis, face ceva bani. Petrecaretii trebuia sa ajunga acasa. Si nu se uita la bani.
- Liber?
- Desigur! Unde va duc?
- Titan.
Porneste ceasul. Domnisoara se uita atent la aparat.
- 1,39. Tarif normal. Nu sunt eu dintre aceia care sa profite de clientii grabiti!
- Hahaha! Anul trecut am gasit un taxi care avea tarif de avion bussines class! Evident, de atunci, sunt cu ochii pe tariful de pe usa si pe aparat. Nu ati petrecut? Ati preferat sa castigati bani?
- Aaaa, nu! Am fost la o petrecere, dar, cum eu nu beau...
- Nu spuneti! Cu hainele astea?
- Am trecut pe acasa. M-am odihnit putin, m-am schimbat...
- Serios? Cum ati petrecut?
- Parca ati fi de la SRI. Vreti sa le stiti pe toate.
- Ma scuzati. Sunt cam nervoasa. Am avut un revelion de c... (Aici nu pot sa redau vorbele domnisoarei. Va traduc, asa cum pot. Este de inteles.)
Incercand sa se odihneasca putin, a intrat intr-o camera in care si-a surprins iubitul in pat cu cea mai buna prietena. Nu a facut scandal. A inchis usa si a coborat scarile. Rafael s-a interesat de tristetea ei. "Barbatii astia!" si si-a varsat oful. Rafael e de parere ca nu e numai vina lui, ca e loc de doi...
A coborat. E beata. Elodel a coborat si el. Sa-i dea restul (ea era prea zapacita pentru a-si da seama cati bani i-a dat) si sa o ajute sa intre in bloc.
- Ce vrei? Crezi ca, daca sunt suparata, poti sa profiti de mine?
- Se poate? Cum sa credeti ca m-am gandit la asta?
- Atunci esti un prost!
Betia i-a pierit ca prin farmec. A luat restul si a intrat in bloc.

6 comentarii:

Oana D. spunea...

Oare chiar sunt femei care sa reactioneze atat de cuminte la asa faza de penalty? Eu ii dadeam un șut la vinclu de ar fi tinut minte Revelionu' si pe lumea ailalta...

P.S.
Mi-e dor de pozele facute de dv.

Mihai spunea...

Ha, ha, ha! Asa e povestea! Probabil, a pupat-o (in gand) pe prietena ca a scapat-o de el? E buna teoria?
Despre poze, ce pot sa zic? Trec printr-o criza. Mai ales de imaginatie. Mai fac unele poze (cateva am pus azi pe facebook) dar nu imi plac nici mie. (Adica, ce am dorit si ce a iesit!)

INCERTITUDINI spunea...

Rafael? Mirandolina??
Ce nasi au si oamenii astia..

Mihai spunea...

Nu stiu. Dar, daca ne gandim ca orice nas isi are nasul...
Cred ca aici trebuia sa intre ceva de duh. Din pacate nu mi-a venit nici o idee. Fug la Elodel sa ma lumineze! :D

Lilick Auftakt spunea...

Cu o zi inainte de anul nou mi-a spus un taximetrist ca de Revelion, sau dupa, nu se castiga mai multi bani decat de obicei. E acelasi timp, acelasi tarif, sunt aceiasi clienti si aceleasi rute. Mi-a facut socoteala ca si daca ar merge non-stop zilele astea, nu ar putea sa castige decat cu un milion in plus fata de o zi normala, asa ca multi prefera sa stea acasa. Elodel cred ca a luat teapa sperand la bacsisuri mai mari pe 1. De 1 e obiceiul la romani sa NU dai bani. Noroc ca a prins-o pe domnisoara beata.

Mihai spunea...

Elodel nu a luat teapa. A luat o domnisoara de la o petrecere. Dupa cum ati obsevat, a si fugit sa ii dea restul. Elodel e altfel.