joi, 7 februarie 2013

O vizita la Plumbuita





Nu vreau sa par prea dusmanos dar, in Manastire am fost intampinat de un preot care mi-a spus pe un ton de securist batran ca nu am voie sa fac poze decat cu avizul Arhiepiscopiei! I-am raspuns, candid,  ca nu stiam, dar am continuat sa fac poze! Au inceput sa ma deranjeze acesti indivizi care se dau importanti. Cica este monument istoric (asta o stiam) si ca d'aia nu am voie sa fac poze (asta nu o stiam). Nu stiam ca o cladire publica nu poate fi fotografiata decat cu acordul... 
Cineva mi-a confirmat. La toate bisericile se pune aceiasi placa! "Nu e voie! Va trebuie acordul!"
Cred ca, la prima ocazie, o sa le raspund: "Aveti acordul meu sa fiti retardati? Daca nu, inchideti gura!"

PS Daca Patriarhia da acord de fotografiere in lacasul Domnului, e bine sa stie ca incalca legea. Daca nu, e bine sa transmita preotilor sa se abtina de la astfel de comentarii.

4 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Fotografiile sunt luminoase! Foarte frumoase!
Dumneavoastră sunteți nervos cu noaptea în cap..

Anonim spunea...

...sic...in ciuda Arhiepiscopiei, au iesit fotografii grozave... :)

Modart spunea...

De cand un lacas sfant a devenit obiectiv istoric militar?Arta unor asemenea edificii,spatii,ma refer la arhitectura,pictura,decoratiuni,peisajistica, face parte din patrimoniul mondial al spiritualitatii omenesti iar prin fotografiere ca turist exista menirea de a impartasi altora cate ceva din farmecul si spiritul acestor locuri sacre.
Nu trebuie sa va suparati pe staretul manastirii,el respecta,se supune unei anumite ierarhii bisericesti.Problema e acolo,in anumite mentalitati neocomuniste ce persista.

Mihai spunea...

@ INCERTITUDINI - Da, am prins o zi insorita.
@ Anonim - Nici chiar grozave. Sunt facute cu telefonul.
@ Modart - Nu cred ca Patriarhia risca sa trimita o asemenea circulara. Raman la parerea ca unii (subliniez, unii) preoti se cred stapani pe mosia Domnului.