sâmbătă, 9 februarie 2013

Emisiuni






Intr-o seara ma uitam la o emisiune. Un reporter cu un "somoiog" (Asa spunea mama: "Vine unul, iti baga "somoiogul" in fata si te intreaba. ) intreaba: "Cum e corect, dependinta sau dependenta?"
Un om nascut mai devreme (Nu o sa spun ca era bosorog, ca mine! Nu?) raspunde: "Independenta!"
Lasand faptul ca reporterul nu a inteles "poanta", in studio se afla Adrian Ursu, un realizator de la o alta televiziune, din acelasi trust.
Comentarii? Nu ma intereseaza. Ma deranjeaza faptul ca o televiziune care "produce" emisiuni de indobitocire are tupeul sa faca emisiuni in care sa critice "nestiinta".
Din pacate, Adrian Ursu, un realizator de emisiune care imi place (chiar face emisiuni bune), cade in capcana. 
Atata timp cat apar emisiunile lui Dan Negru (nu stiu cat e de inteligent, dar ori e retardat ori parsiv) la acest post, refuz sa privesc la acest canal. Emisiuni cu intrebari care mai de care mai stupide sau obscene. Si asta in numele "ratingului". 
OK. Asta face "rating". Atunci, nu mai fiti stupizi cu emisiuni in care sa criticati nestiinta. 

PS Pentru a utiliza un cliseu de pe vremuri: "Alo! Antena 1! Se aude?

7 comentarii:

Raisa spunea...

Mass-media asta e de groază..

INCERTITUDINI spunea...

Le este mult mai ușor să găsească asemenea chestii, și apoi, ca să vină cu probleme adevărate, ar însemna că trebuie să și gândească, nu?

Cât de departe este „Doar o vorbă să-ți mai spun„( mă rog, scris cum voia autorul emisiunii)

Modart spunea...

Imi aduc aminte cu multi ani in urma,o tanara reporterita m-a abordat pe strada cu o intrebare.Nu retin care...ideia este ca ea nici nu s-a prezentat, nici buna,nici nimic,pur si simplu mi-a proptit brusc microfonul in gura.M-am suparat foc si bineinteles i-am facut un gest prin care i-am dat clar de inteles sa-si vada de drum.Penibil.Au impresia ca trebuie omul sa stea la cheremul lor pentru a realiza nu stiu ce emisiuni ori editoriale stupide.Ori isi imagineaza ca este o onoare pentru cetatean sa fie nitel intervievat.
Doamne,ce mentalitati mai au cate unii.Unii ar si ucide nu alta,doar,doar sa se vada pe micul ecran la stiri.De,ai ajuns vedeta de apari pe sticla!!!

Mihai spunea...

Inteleg ca sunteti de acord cu mine.

INCERTITUDINI spunea...

M-a distrat`cuvântul”șomoiog„ și contextul în care l-ați folosit. Este un regionalism, eu fiind născută în Dâmbovița, l-am auzit de „n la nu știu ce putere„ori.
Lumea îl folosește ca „snop, mănunchi de paie, hârtii, cu care se aprinde focul. Sau cu care se astupă provizoriu o spărtură.
Este foarte interesantă legătura între sensul propriu al respectivului cuvânt și cel figurat, sugerat de către mama dumneavoastră, de la care l-ați păstrat.

Vassyle spunea...

Sunt multe emisiuni de „îndobitocire”,chiar televiziuni întregi. Avem însă o judecată supremă TELECOMANDA și astfel mutăm pe un alt canal.

Mihai spunea...

@ INCERTITUDINI - Mama era nascuta pe la Curtea de Arges, dar a mai auzit destul de frecvent acest cuvant. Utilizat mai ales la aprinderea focului.
@ Vassyle - De acord cu dumneavoastra. Problema este ca multi nu au judecata pentru a folosi "judecata"!