vineri, 13 iulie 2012

Vis


Ciudate lucruri! Vi s-a intamplat vreodata sa visati ceva absolut neasteptat? Pe mine nu m-a suspectat nimeni, niciodata, de lipsa de imaginatie. Totusi, mi se intampla sa visez lucruri care depasesc pana si imaginatia mea. Sa visezi un cunoscut care merge in carja, participand la o cursa atletica, depaseste pana si imaginatia mea. Si, totusi, este clar ca visele se produc in creierele noastre? Cum este posibil? Care sunt resoartele interioare?

Dumneavoastra aveti vreo explicatie?

8 comentarii:

Raisa spunea...

De obicei visele vin din inconştient.Probabil aţi văzut pe cineva în cârje,după aceea un cunoscut şi aţi auzit cumva de jocurile olimpice.Toate acestea se leagă.Sau mai sunt gândurile care se combină între ele şi iese rezultatul neaşteptat.:)

Mihai spunea...

Presupuneti o suprapunere de imagini? Posibil. Nu stiu ce sa zic. Multumesc pentru idee.

INCERTITUDINI spunea...

Nu încerc să despic firul în 44..zic doar că suntem niște ființe fericite și privilegiate , câtă vreme putem visa.
Și mai cred că mare parte din viața noastră o constituie visele.Am fi prea săraci să avem doar realitatea, nu?
Vedeți, ne dorim să ajungem la jocurile olimpice, fizic este posibil doar unora.
În vis , putem ajunge toți. Oricând.
Și dacă, în timpul somnului , ne mai și visăm printre câștigători, măcar atunci, pentru o clipă, suntem foarte fericiți!

Mihai spunea...

Comentariul legat de vise de tot felul e interesant. Totusi, am un amendament legat de somnul cu vise. Se intampla sa vedem animale dormind fericite. De unde stim ca ele nu viseaza? Ciudat la visul cu "alergatorul" este ca nu eram nici macar uimit. Mi se parea normal ca persoana sa participe la cursa! In visul meu era "stiut" ca alearga.

INCERTITUDINI spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
INCERTITUDINI spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Probleme de sanatate spunea...

Eu am avut un vis tot legat de alergatori dar, printre ei ma aflam si eu si ce sa fie... ce sa fie...in timp ce participam la intrecere cadea cate un alergator incepand cu cei din frunte. La un moment dat, apropiindu-ma de linea de sosire, se prabuseste si ultimul alergator. Mai avream vreo 3-4 m pana la linia de sosire cand alergatorul cazut pe pista m-a impiedicat cu piciorul sa ajung la finish. Am facut contestatie, pentru a ma declara castigator. Ciudat...contestatia mea a ajuns la curtea constitutionala, care a analizat si, dupa ce mi-a dat dreptate a fost arestata. Stati linistit, a fost doar un vis.

Mihai spunea...

Corect! Daca reati singurul ramas, nu mai erau 50%+1 dintre participanti deci, nu era constitutional