joi, 26 iulie 2012

Plimbare






Am decis sa ies. Soarele s-a decis si el. Sa ne perpeleasca. Ma scurg pe langa peretii caselor. La umbra. Parca se mai poate trai. Privesc in jur. Toata lumea ascunsa la umbra. Ai zice ca ploua cu galeata. Din pacate, galeata e cu sageti solare. Fierbinti.
Intru in parc. Parcul Circului. Lacul e acoperit cu nuferi. Roz. Langa mal o testoasa inoata tantos. Se razgandeste. Intra in picaj spre fundul lacului. Ai zice ca e o pasare cu carapace. Nu o mai vad. Apa e prea murdara.
Imi continui drumul. Se taie copaci. In bucati mai scurte de un metru. Un copac cu coaja nefiresc de alba, pare un schelet descoperit de arheologi.
Ajung la aparatele de gimnastica. Pensionarii lipsesc. Nu mai sunt aici sa se antreneze pentru cand vor fi mai tineri. E ora mesei. Au fugit acasa.
Am iesit din parc. Simt ca ma topesc. Parca as fi facut din plastilina. Aidoma figurinelor pe care le modelam in copilarie.

7 comentarii:

Raisa spunea...

O plimbare face întotdeauna bine!:)

INCERTITUDINI spunea...

Prima fotografie pare a fi fost făcută în primăvară, nu contează, tot frumoasă este.
p.s. chiar erau nuferi pe lac?

Mihai spunea...

@ Raisa - Multumesc. Totusi, era prea cald!
@ INCERTITUDINI - Ati intuit perfect. Toate pozele sunt de pe vremea in care aparatul meu mai functiona.

Oana D. spunea...

De ce umbrele copacului sunt albastre? Aveati vreun filtru la aparatul foto? In rest, perfect de acord, doar ca la mine se adauga si dificultatea de a dormi noaptea, ca tot e prea cald.

Mihai spunea...

Nu observasem. Cred ca din cauza (era sa zic datorita, dar m-am corectat la timp) prelucrarii. Cine stie ce mi s-a parut in acel moment.

INCERTITUDINI spunea...

Nu mi-ați spus despre nuferi.Am întrebat cu toată seriozitatea( dacă nu mă credeți..)

Mihai spunea...

Va rog sa ma scuzati! Desigur. Mari si roz.