miercuri, 4 iulie 2012

Peisaj de vara



Vara ii atrage pe toti la balta. Sau la garla. Pasarilor li s-au incins penele. Unele fac o cura de apa plata. Sau fara plata. Nu platesc nici macar TVA-ul. Altele fac valuri. Ori le intersecteaza. Dau impresia de desen pe hartie milimetrica. E bine. Uitam pentru cateva clipe de canicula. Pozele sunt mai vechi. Din martie dar, "nu se pune". Noi sa fim sanatosi! Pe canicula (21 iunie) m-am dus la vernisajul unui salon al fotografilor la Muzeul Taranului Roman. Multe poze. Unele erau "pretuite". Asta m-a speriat. Preturi intre 250 si 400 lei. Unele, dintre cele de 400, nu m-au impresionat cu nimic. Altele, mai ieftine, mi-au placut. Deductia logica este ca unii se cred foarte talentati. Altii, chiar sunt. Eu nu ma cred talentat. Daca nu ma credeti, sa stiti ca sunt o multime de siteuri foto. Dupa ce le veti urmari, s-ar putea sa va schimbati impresia despre pozele mele. Oricum, sunt sanse mici sa mai fac altele. Aparatul meu foto si-a dat obstescul sfarsit. Voi mai posta doar poze anterioare. Poze, nu vanzari anterioare.

PS Va tzuc! Am aflat ca e la moda.

7 comentarii:

Raisa spunea...

:)E prea mare căldura,asta e!Le merge bine raţelor ce se bălăcesc pe-acolo.

P.S:E cam la modă ,,vă ţuc":)).

Mihai spunea...

Multumesc pentru vizita. Tristetea mea este ca trebuie sa scriu alte postari si, pe caldura asta, nu am nici un chef!

Modart spunea...

Ei si tu acum,ca ideie,100 pot fi in fata ta,1000 in urma...poti sui insa mereu,nu?
In rest ce sa spun, si eu sunt din cale afara de revoltat pe diletantii astia care se cred artisti mari si vaneaza expozitii in strainatate prin tot soiul de interventii si pile.
Cat despre preturi,erau poleite cumva cu aur si batute in nestemate ...ramele?In pictura spre exemplu apreciez de multe ori ramele!

Mihai spunea...

Nu, nu sunt revoltat. Pot spune ca mi-ati dat o idee de postare. Am jucat sah. Acolo, mai mult ca in alte parti, este important sa intelegi "cum stai". Daca ai pozitie buna, trebuie sa iti presezi adversarul. Daca pozitia e slaba, trebuie sa te aperi, sa o "scoti la liman". Pentru asta este esential sa apreciezi cat mai exact pozitia. Am observat ca cei ce stiu sa aprecieze corect, sunt foarte putini. Apreciem corect lumea din jur? Cred ca e o tema de meditatie. Si mai important este sa ne apreciem corect pe noi!

INCERTITUDINI spunea...

Este musai să scrieți pe căldură?

Modart spunea...

In arta exista criterii clare despre ce inseamna calitate,profesionalism.Se poate discuta deci,se pot face aprecieri obiective!
Ca esti exigent,vrei mai mult,e absolut necesara o asemenea atitudine!

Mihai spunea...

@ INCERTITUDINI - Va voi dezamagi. Chiar despre canicula!
@ Modart - Absolut de acord cu profesionalismul, dar arta inseamna si acea sclipire.