luni, 21 mai 2012

Bucatarul lenes


Sambata am facut mancare. Bineinteles ca am cautat sa fac ceva cat mai rapid si cu efort minim. Am luat o legatura de usturoi, o lamaie mica si o punga de spanac congelat. Am pus intr-o cratita o jumatate de pahar de apa si o lingura de ulei. Am adaugat spanacul (fara punga) si am amestecat pana s-a dezghetat complet. Cand a fost aproape fiert (dupa vreo 10 minute), am adaugat usturoiul (curatat, spalat si taiat marunt) si piper (puneti dupa gust). Peste 2-3 minute am adaugat zeama de lamaie, am amestecat bine si, dupa un minut, am stins focul.
Bine ca fiebea apa in ibric. Am pus cafeaua, am lasat sa "se umfle" si am turnat-o in cana. Asadar, am putut sa ma odihnesc la o cafea pana s-a racit mancarea.
Stiu ca altora le place spanacul cu ceapa. Pentru ei, reteta e ceva mai complicata. Se caleste o legatura de ceapa (curatata, spalata si taiata marunt) in ulei, se adauga spanacul, se dezgheata in cratita, dupa care se adauga o lingura de bulion amestecata cu putina apa. Se baga apoi la cuptor un sfert de ora.
O reteta interesanta ar fi cea cu branza. In loc de bulion, punem o pasta facuta din branza si o jumatate de cana de lapte, iar la cuptor compozitia va sta 30-40 minute. E grea! Ma tem ca eu as uita-o in cuptor!

11 comentarii:

Raisa spunea...

Reţeta asta trebuie notată!Pare a fi taree gustoasă(deşi nu mi s-a părut că a fost leneveală pe-acolo):).Cu leneveală sau nu,tot gustoasă iese,deşi,se spune că în mâncare principalul condiment este să o faci cu cât mai mult interes!

C.L.M. spunea...

nu prea ma dau in vant dupa spanac:D:) zi faina:D

INCERTITUDINI spunea...

Trece vremea..nu știam că gatiți, ieri, pe la prânz aveam o foame!!

INCERTITUDINI spunea...

Miroase a ars...

Oana D. spunea...

Aveti talent de blogger culinar! :) Daca va hotarati sa intrati in comunitatea "culinareselor", ma ofer sa va ofer sprijin moral :D Radeti dv., radeti, dar numai ce trecu o zi de cand am primit blagosloveli de dulce pe email ca am uitat sa spun ce fac cu bicarbonatul trecut la ingredientele unei prajituri asemanatoare pandispanului. Era cat pe ce sa-i zic doamnei in cauza ca fac gargara cu el, in loc sa recunosc ca-l pun in aluat..... :-s

INCERTITUDINI spunea...

Unde ați dispărut?

INCERTITUDINI spunea...

Ați fost la vot?

Mihai spunea...

Scuzati intarzierea, dar nu mai am net. Acum scriu de la sora mea. Sa o luam metodic.
@ Raisa - Daca aici nu se vede lenea, atunci ce spuneti de niste sarmale. Cu foaie mica. Sa intre o suta intr-o oala!
@ CLM - De gustibus... Eu nu mananc peste. Sunt chiar alergic! Unii insa ar da orice pentru o scrumbie sau mai stiu eu ce.
@ Incertitudini - 1. Eu? Sunt maistru bucatar! Nu am nici o diploma in acest sens, dar toata lumea lauda bucatele facute de mine. 2.Nu vine de la mine. Sunati la vecina. 3. Am raspuns in preambul. Nu am net. 4. Desigur. Desi votul este secret, banuiti ca nu am votat culuinar. Adica... fara Placinta!
@ Oana D - Era gospodina doamna care v-a intrebat de bicarbonat? Stie unde e bucataria?

Oana D. spunea...

Nu stiu foarte precis, am doar unele banuieli ca ar fi. Dar se poate sa ma insel.

Oana D. spunea...

P.S. Nu mai sunt internet-cafe-uri in Bucuresti?!

Mihai spunea...

Nu stiu. Cred ca nu.