Nu stiu daca mai exista prin magazine mazare deshidratata. Pentru a o prepara, se lasa seara intr-o oala cu apa rece sa se rehidrateze. Odata rehidratata, fierbe repede. Daca nu, curatati mazare din piata, sau utilizati mazare congelata. Asadar, intr-o cratita puneti carne de porc. Cand e aproape gata, adaugati o legatura de ceapa verde (sau o ceapa uscata) taiata marunt, o caliti putin (cam un minut) si apoi, puneti mazarea. Lasati sa fiarba pana se inmoaie bobul. Puneti o legatura de marar tocat marunt, adaugati bulion, amestecati si dati un sfert de ora la cuptor. Unii fac un sos cu faina, dar mie nu-mi place. Eu prepar mazarea cu "cuburi de soia". Prepararea lor e relativ usoara. Se pun in apa clocotita si se lasa sa fiarba un sfert de ora. Se scurg bine si se fierb in ulei pana prind culoare. Daca doriti, puteti adauga si o legatura de patrunjel. Se poate inlocui verdeata cu cimbru. E doar o chestiune de gust. Daca doriti sa adaugati o salata, fierbeti sfecla in coaja si apoi, curatata si taiata felii, o puneti in apa cu otet. Salata e bine sa o preparati cu cel putin o ora inainte de masa.
7 comentarii:
Am văzut şi eu mazăre dezhidratată la ,,Lidl".Pare că e interesantă reţeta şi chiar aş vrea s-o încerc!
eu n-am vazut mazare din asta:D sincer nici nu ma prea dau in vant dupa mazare:)
Mă puneți pe gânduri.
Mda... nici eu nu am mai auzit de asa ceva, si nici nu am vazut. Dar imi place mancarea de mazare, ce-i drept.
Bine v-am gasit. Tot fara net. Tot de la sora mea. Nu am stiut ca trec pe aici. Deci, fara stick. Asadar, nu postez. Multumesc pentru comentarii.
deci carevas-zica...bucatar :)...bravos !
Am trecut la scris! De bucatarit, mai rar. Pe arsita asta scriu din amintiri!!!
Trimiteți un comentariu