marți, 28 februarie 2012

Sonia Dodoletz


Sonia nu a avut niciodata pasiuni. Sau a avut. Cand avea 16 ani. Pentru Costel. El era mai mare ca ea. Terminase profesionala si lucra ca tinichigiu auto. Ea era la liceu. Teoretic. Sectia umana. Asa era pe vremea aceea. Cum a terminat liceul, s-a maritat. Costel terminase "armata". Atunci a venit si copilul, Dorel. Au hotarat ca ea sa stea acasa. Sa se ocupe de copil si de gospodarie. El castiga suficient pentru un trai decent.
Azi Dorel e mare. A terminat scoala si lucreaza cu taica-su in garaj. Au multi clienti. Sunt cunoscuti in tot cartierul. Se face coada la garajul lor.
Sonia se trezeste prima. Le ia hainele de pe unde au fost aruncate, le goleste buzunarele pe masuta, separat, sa nu se amestece si le duce in baie, la spalat. Le aseaza "pe culori", apoi se muta in bucatarie. Pregateste micul dejun. Sa nu fie fierbinte cand mananca baietii.
Masa e aranjata. Ii trezeste cu blandete. Se trezesc greu. Ajung pe rand in baie. Le-a pregatit hainele curate. Mananca si se imbraca.
Au plecat. Sonia plange. A gasit acum doua zile in buzunarul lui Costel un prezervativ. L-a pus cu grija la loc si a bagat pantalonii la spalat. Ca si cand nu l-ar fi vazut. O roade o intrebare. Unde se duce atunci cand zice ca e la carciuma? Ce s-a intamplat cu Costel al ei?
Pe usa, intra ca o vijelie, Dorel.
- Mama, astia sunt pantalonii lui tata!
Printre lacrimi il imbratiseaza si sopteste:
- Iarta-ma! I-am incurcat. Nu am aprins lumina sa nu va stric somnul.
Ii aduce repede alti pantaloni din sifonier. Dorel se schimba in graba si iese.
Sonia a ramas pe marginea patului. Acum s-a linistit.
- Doamne! Periculoasa e gelozia asta!

3 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Cu „tz„? Asta-i culmea!

Raisa spunea...

Sentimente,sentimente si..o persoana cat se poate de..adevarata.

Mihai spunea...

@ INCERTITUDINI - Doar nu era sa scriu Sonia cea dodoloasa!
@ Raisa - Imagini si fapte. Sau, ca intr-un film, "nimic nu e ce pare a fi".