luni, 13 februarie 2012

Iarna pe ulita




Pe ulita noastra a venit iarna. Cu zapada pe alei, gheata pe crengile copacilor, derdelus si banala ca... o cioara.
Pe ulita netului pozele intra cam greu. S-a inzapezit netul? De viermi de zapada nu am auzit. Dar, stiti si dumneavoastra ca in lumea celor care se ocupa de virusi informatici nimic nu e imposibil. Daca lipsesti cateva minute, te minunezi. Dar daca lipsesti cateva zile?
Ma deranjeaza aparitia unor comentarii. Apar comentarii cu trimitere la site-uri dubioase. Daca ei se gandesc numai la anumite lucruri, devin obsedati. Ca Freud. Desigur, unii ma vor critica. E parintele psihanalizei! Poate ca nu au citit suficient de atent "feminitatea".
Daca e sa vorbim de psihanaliza, nici urmasul sau nu-mi lasa o parere prea buna. El vorbeste de o "memorie ancestrala". Eu cred ca e vorba de mediul in care ne formam. Daca ne dezvoltam intr-un mediu, "memoria ancestrala" va fi legata de suma relatiilor cu acel mediu. Sunt convins ca doi gemeni crescuti in medii diferite vor avea o "memoria ancestrala" diferita.
Dar, sa nu ne pierdem in dezbateri filozofice. E iarna. Unora le place, altora, nu. Sa ne bucuram de viata asa cum e ea.

PS Pozele si textul dateaza din 5 februarie

9 comentarii:

Raisa spunea...

Pana la urma cred ca si in sufletul eu s-a cuibarit iarna..:)

Mihai spunea...

@ Raisa - M-am decis! Voi juca rolul mamei lui Nica a lui Stefan a Petrei: Iesi copila cu parul balai si razi in soare...

INCERTITUDINI spunea...

Mă puneți pe gânduri, nu, nu vă gândiți la psihanaliză, că nu despre asta vreau să vorbesc, de ce ați scris data la care ați făcut fotografiile ? credeți că gemenii nu-și dau seama că sunt poze de iarnă?

Mihai spunea...

@ INCERTITUDII - Am datat toate postarile care urmeaza. Dupa cum am spus (si pentru a cita un ofiter din unitatea in care am facut armata: "daca nu am spus, o repet") postarile mele asteapta cuminti sa le vina randul.

INCERTITUDINI spunea...

E chiar culmea!culmea gemenilor- n-am făcut armata, PTAP-da!ce experiențe! expresia am auzit-o! asta cu „dacă nu am spus, o repet„!

iluzie spunea...

e frumoasa iarna, dar e si rece...

Mihai spunea...

Daca as spune ca ma lasa rece...
Glumesc. Mie tot imi place sa ma bat cu zapada. Acum e la moda "bulgaritul". Nu pricep. Nimeni nu se sarbeste, nu se ucraineaza...

irina ionescu spunea...

frumoase poze. trista iarna si lunga

Mihai spunea...

Multumesc.