luni, 5 ianuarie 2009

WAW !!!


Stau in fata colii albe. Ma gandesc. Waw! Ce bine e la calculator! Pot sa dau paginii ce culoare vreau. Daca nu-mi place ce am scris, dau, pur si simplu, delete. Daca nu imi place ce au scris altii, ignore. Unde o fi tasta ignore?

Bucurestiul e un oras frumos. Acum, fara fabrici si uzine. Nici nu ma mai uit la telejurnal. Nu mai vreau cascaval. E in locul fostelor uzine. Sub forma de hipergigaultramarketuri. Aici gasesti tot ce vor. Castraveti in otet. Daca e "de la ei", e mai ieftin. E acelasi. De ce? Ca fiindca ei au grija de noi! Bunii si raii. Ca un '90. La TVR, fosta libera, un nu stiu ce. Un ala care anunta rubrica. Sau nu anunta. "Liberalizare, privatizare, incotro?"

Trec pe langa case vechi. Imi amintesc de "Tache, Ianche si Cadar". Ici si colo a mai rezistat o alimentara de cartier. Sau, in curte, a aparut cate un "butic de tabla". Ma gandesc la comertul de acum 500 de ani. Ce avant o fi luat dupa "Marile descoperiri geografice"? Corabii intregi cu "mirodenii". Waw! Si comertul cu oglinjoare din Guineea.

Asta nu are legatura cu "descoperirile". Nici cu "Plutasul de pe Bistrita". Nici cu Bucurestiul...

PS Ce mi-o fi venit sa gandesc la ora asta?

5 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Mai bine te uiti la TVR si il vezi pe BOC facand apel la SOLIDARITATE! I-ar mai trebui doar uniforma de utecist. Apropo..era vreo uniforma?

INCERTITUDINI spunea...

Sunt atat de frumoase casele vechi.De aici si de aiurea.Au ceva tainic.Imi place sa cred ca nu sunt o persoana indiscreta, dar ma intreb de multe ori: ce este dincolo de perdel(e)utele din dantela?Imi vine in minte casa lui Giurgiuveanu.Chiar, o fi existat?
Pentru LilicK:N-a fost uniforma pentru utecisti.Era o insigna.Sper sa nu gresesc.Una dintre uniformele de liceu- cea pentru fete- era chiar eleganta.Una. Nu toate! A baietilor era fara personalitate.G

oceania spunea...

Mihai, cred ca Bucurestiul e frumos doar pe bucatele, luat per ansamblu e un oras jalnic, provincial si prafuit. sa nu crezi ca nu-l iubesc. sunt bucuresteanca si de cate ori plec departe mi se face dor de el. asta nu inseamna ca nu trebuie sa fiu obiectiva.

Anonim spunea...

de invidiat sa cauti astfel frumusetea unui oras
numai bine!

Anonim spunea...

Multumesc, @Floare albastra! :)