vineri, 2 ianuarie 2009


Un cunoscut, fost cadru militar, in perioada despre care va povestesc, era secretarul unui amic. Nu-mi permit sa spun prieten pentru ca amicul este un domn mai varsnic decat mine, un artist care avea in plin centru o galerie de pictura (oare o mai exista?) si, in acelasi timp, un scriitor avand vreo 10 romane la activ.

Sa revenim la secretar. Era foarte deranjat de lipsa totala de disciplina din societatea civila. Pentru el, principalul vinovat era Revolutia Franceza, cea care, prin modul ei barbar de a fi, a inlaturat ierarhiile si a indepartat lumea de Dumnezeu.

Trebuie sa accept ca lumea noastra nu prea are nimic in comun cu religia. Interesanta si pertinenta este o observatie a unui fost "Timpuri noi"

Reporter: Se duc tinerii la biserica?

Artanu': Da, pentru ca e cool!

Defapt, lumea de azi nu are nimic comun cu nimic.La o emisiune TV se fac topuri. Oamenii isi dau cu parerea. Despre ce? Interesant este dialogul urmator:

A Paunescu: Ai citit ce am scris in ultima vreme?

Tatulici: Recunosc, nu.

A Paunescu: Si atunci, pe ce te bazezi in comentarii?

Publicul e pus sa voteze. Te trezesti, in plina strada, cu un microfon in nas. "Care credeti ca e cel mai mare potcovar in viata?" Tu nu ai auzit decat de potcoavele cailor decedati, dar "bestia cu microfon" vrea raspuns imediat. Strafulgerare. Ai auzit de Ion Afloarei din Tintesti. Reporterul pleaca multumit.

Pe drum te roade. Da. Am vazut la stiri. Asta era singurul lucrator la herghelie care nu stia sa puna potcoave la cai.

Top Tatulici. Asta cu anunturile mortuare. Va mai amintiti accidentul Airbusului? L-am vazut la alegerile locale:

Tatulici: Ce o sa faceti pentru ca...

Primarul ales: Vom face...

Tatulici: Dati-mi voie sa nu cred!

Eu l-as fi intrebat: "Atunci de ce m-ai intrebat? Sa arati lumii cat de destept esti? Nu esti destept. Esti genul "s-a descurcat in viata". Prin minciuna si delatiune.

"Se duce Tatulici la biserica? "

Artanu': "Da, pentru ca e cool!"

5 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

"Toate-s vechi si noua toate..."

Anna spunea...

Dar poate ca nici nu vrea sa arate cat de destept este, la ce i-ar folosi?
Poate ca demonstratia este chiar "priviti, m-am descurcat in viata"... ceea ce poate creste rating-ul, nu? Zic si eu...

oceania spunea...

asta cu se duc tinerii la biserica...nu stiu...majoritatea se duce chiar fara sa stie de ce. si culmea nu numai tinerii, sunt multi care se duc doar ca sa se imbulzeasca.

Anonim spunea...

N-ai gasit niciun titlu pentru aceasta postare? :)

INCERTITUDINI spunea...

Cred ca sunt mai multe intrebari retorice aici, asa cred;ce si cat conteaza , la urma urmei, ca exista unul sau 1000 de tatulici si cum i-o mai fi chemand, cata vreme tu vrei altceva?Poti alege, nu prea usor, e drept; Cioran avea o alternativa sumbra, nu este singura.Exista totdeauna, pentru cine are timp,o "minima moralia", vorba unui mare DILEMATIC.