joi, 29 ianuarie 2009


N-am dormit bine. Cred ca din cauza stopilor care bateau prin geam. E spart demult, dar e criza si nu sunt fonduri.

Ma duc la dusuri. Sunt doar tevi care ies din perete. La fel ca apa. Pe tevi nu e decat rugina. cica nu sunt bani de reparatii. Iau sapunul si ies in ploaie.

Incerc sa-mi amintesc discutia de aseara. Bucuresti, mon amour. Visul profesorului. Si totul mi se invarte in cap.

Lipscani. O strada cu nume hartuit de pofta de a stalci cuvinte. Lipsca era numele dat de noi orasului Leipzig. Locul de unde veneau mesterii chemati de Tepes pentru intarirea si infrumusetarea "cetatii".

Selari, Sepcari, Negustori... Nu sunt straziile care au fost. Astea au fost facute drepte de curand. Pana acum 200 de ani sepuiau. Si erau mult mai inguste. Ma intreb cand au aparut trotuarele. Profesorul zicea ca pe vremuri pietonii si carutele mergeau de-a valma. Erau olteni cu cobilite, turci cu braga si rahat si multi alti negustori ambulanti.

Piete? Piata Mare si Oborul de vite. Unde? Nu stie nimeni. Doar mahalaua macelarilor se stie ca era la Batiste. Probabil ca vitele erau priponite pe unde e azi "Interul". De aici, mahalaua Coltei. Asta era probabil pe malul Bucurestioarei. Un rau vechi, disparut.

Injectia isi face efectul de-a binelea. Totul se invarte. Ma intorc in pat.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Cu injectii sau nu, "totul se invarte"...in acelasi timp cu pamantul sau fiecare de capul lui; numai timpul nu, el are un singur inceput si un singur sfarsit bine stabilite ce nu ne permit sa ne reluam viata din timpul trecut, in care am facut un pas gresit, incercand sa-l indreptam...El alearga odata cu noi, suntem in aceeasi cursa doar noi si timpul...

oceania spunea...

iar halucinezi frumos:))

INCERTITUDINI spunea...

Inainte sau dupa injectie, Bucurestiul pare o frumoasa poveste. Chiar daca Tepes a devenit Dracula, iar negustorii sunt comersanti scoliti si aduc matasuri din prin alte alte parti.

INCERTITUDINI spunea...

de