duminică, 28 iulie 2013

Furnicuta harnicuta



Nu stiu ce mesaj as putea scrie. Se poate interpreta.
Mai bine va dau o reteta. Compusa si interpretata de mine. Aseara. In timpul zilei era prea cald pentru a sta in bucatarie.
Trei ardei grasi. Potriviti. Copti pe tabla. Pe aragaz. Dupa ce se racesc, puteti sa ii curatati de pielite. Nu e obligatoriu.
O ceapa mare. Taiata marunt. Atentie la degete! Ambele se calesc in cratita cu ceva ulei.
O vanata. Coapta, curatata de coaja si tocata. Se pune peste ceapa si ardei. Atentie! Inghite mult ulei.
Patru, cinci ciupercute. Maruntite dupa gust. Se pun si ele. Adaugati suc de rosii, apa si o foaie de dafin. Lasati la fiert pana scade. 
Scoateti foaia de dafin, adaugati patrunjel si dati la cuptor cateva minute.
Inlaturati uleiul in exces, lasati sa se raceasca si... Pofta buna!
Azi fac vinete impanate. Le-am lasat la scurs peste noapte. Nu vor avea un gust usor amarui (Asta apropo de cei ce se plang). Daca ies asa cum mi-am dorit, va dau maine reteta. 
Va doresc o duminica placuta!

7 comentarii:

Modart spunea...

Pai cu asemeni ingrediente cum sa nu fie bun!?...
Noi facem pizza cu felii de paine date prin lapte si musai in compozitie ardei gras,cabanos si ciuperci...va recomand aceasta tripleta culinara.

Vinete umplute la cuptor?...astea sunt des gatite la greci din cate stiu.Da,imi plac si mie,tot ce tine de fapt de vinete....

Mihai spunea...

Am sa incerc reteta de pizza cu... altceva! Cabanosul e prea sarat pentru mine. Multumesc pentru idee!

Modart spunea...

Condimentat poate,as de unde sarat.Incercati baremi un pic de aroma,in rest va poate inspira frigiderul cu diverse.Noi mai punem si crenvusti,salam,adica improvizatie de moment...Iar ciuperci, ghebe.La munte astea sunt la putere pe aici...
Feliile de paine (pot fi ceva mai vechi,chiar e recomandat)se taie de coaja ,se dau cu lapte cu lingura,se capitoneaza tava si se ung cu niscai margarina,Tava o ungeti inainte cu margarina nitel .Apoi "pictati" cu ce doriti peste,La urma se bat niste oua cu iaurt se acopera si se rade fireste cascaval,branza.Si desigur se stropeste cu suc de rosii.Se prepara alaturi si un sos de rosii cu piper dafin,un strop de zahar,un catel,doi de usturoi.Cam asa ceva...

Mihai spunea...

Super! As putea sa o numesc "Aventuri prin frigider"!

Modart spunea...

Am uitat,asa rapid cand vreau ceva a la pizza,iau cateva felii mai mari de paine mai veche si repet fireste procedeul.Avantajul,maxim in 20 de minute la cuptor sunt gata.Tartina pizza de casa!

Mihai spunea...

Studiez frigiderul. Daca reusesc ceva, va dau de stire!

https://incertitudini2008.blogspot.com spunea...

După cum stau lucrurile pe aici, te poți invita!!