duminică, 16 decembrie 2012

A disparut Elodel






A disparut Elodel. Principalul suspect este domnisoara Cioaca. 
Ultima oara nu a fost vazut. Cel din urma bec de pe aleea din spatele blocului a fost spart cu prastia de un pusti. Sau, nu. Pustii de azi nu au auzit de prastie. Au inlocuit-o cu mouseul. In fine, important este ca nu a fost vazut. I se auzeau pasii pe alee. Si mormaitul sau celebru. Celebru pe scara sa, pe scara noastra (doar a locuit cativa ani la noi in bloc) si pentru cei cativa cititori ai blogului meu. Asadar, in seara disparitiei, Elodel isi punea in dezordine cateva idei. Putine, dar, cum ne-a obisnuit, fixe. 
Dupa ce a intrat in bloc, vecinii l-au auzit sforaind (Elodel sforaie de se zguduie peretii), vecina care trage cu urechea cu un stetoscop l-a auzit punandu-si cafeaua pe foc si gata! 
A disparut!
Nu ratati urmatoarea postare pentru ca nici nu stiti ce pierdeti!
Senzational!!! Cursul anchetei a luat o intorsatura cu 720 de grade (cred ca e vorba de un dublu axel) atunci cand vecina cu stetoscopul a dezvaluit ca a auzit ea ca un robinet din bucataria detectivului nostru, picura.

17 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Ce vreți să insinuați în prima poză? ( se vede o , cum să-i zic, o ceva ca și cum ar fi posibilă retragerea în lumea de dincolo, adică în valea tinereții fără bătrânețe..)
p.s. n-ați spus sau n-am reținut eu- ce meserie are Elodel?

Mihai spunea...

Si eu care credeam ca urmariti postarile mele! Elodel era unul dintre taximetristii frumosului nostru oras. Taxiul il lasa in fata blocului pentru ca ferestrele sale dau in bulevard.

INCERTITUDINI spunea...

O mie de scuze!

p.s. Elo ( nu-i așa că sună bine?) avea săniuță?

Mihai spunea...

Nu. Elodel nu consuma alcool. "Saniuta" beau doar cativa igrijorati din scara blocului sau. "Nu-i a buna cu disparitia asta!"

INCERTITUDINI spunea...

dacă nu cooperăm. știți cum e-ca doi frați într-o tulpină!

Raisa spunea...

Săracul Elodel...

Mihai spunea...

@INCERTITUDINI - Ei beau ca doi frati dintr-o sticla.
@ Raisa - Sa vedem. Nu stim ce surprize ne rezerva viitorul.

INCERTITUDINI spunea...

Total neigienic!
Și aproape total mortal!

Mihai spunea...

Total de acord.

INCERTITUDINI spunea...

Cum rămâne cu poezia Blandianei?

Despre Alifantic nici nu îndrăznesc să amintesc.

Mihai spunea...

Total in dezacord.

INCERTITUDINI spunea...

Eu zic să îngropăm securea războiului.
Dinescu vă place?
Poetul.

Mihai spunea...

Razboi? Secure? De gustibus non disputandum. Nu, a avut o singura poezie interesanta. "Haplea cu polonicul".

Oana D. spunea...

De ce dati idei de "spionaj de apartament"? Cu stetoscopul.... :D Cand eram studenta un borcan lipit cu gura de perete era foarte bun.

Mihai spunea...

Imi pare rau doamna, dar, dupa cum voi spune ulterior, Doamna Luca (singura doamna cu "D mare) le stie pe toate. Nu stiu inca daca detine si stenograme, dar nu vor aparea in presa pentru ca nu lucreaza la parchet. Locuieste intr-un bloc ceausist, asa ca e dotata cu linoleum.

Probleme de sanatate spunea...

Referitor la picaturile scurse de la robinet...probabil erau picaturile de sange ale victimei sau, poate incerca discret sa indeparteze sangele pentru a indeparta urmele unei posibile crime

Mihai spunea...

Cred ca nu. Nu va hazardatri. Asteptati deznodamantul.