marți, 6 noiembrie 2012

Sfarsit de octombrie








Ultima zi din octombrie a fost insorita. Am zis ca ar fi bine sa profit. Ultima poza a fost facuta dupa ce a apus soarele. Nu se pune. Nu e ultima. Mai am trei calupuri. Astea le postez zilele urmatoare. 
Care credeti ca sunt greselile pe care le-am facut? Ma intereseaza sa aflu ce greseli fac la alegerea si pozitionarea in cadru, pentru a le putea corecta.

7 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Nu mă pricep la tehnică- acolo @Modart știe ce să vă spună.
Eu ador toamna, o ador, așa cum este ea, cu mii de capricii, cu toate atâtea nuanțé în păr, pe rochie, în gând!
Când fac o poză, vreau să păstrez clipa.
Aveți , aici, un buchet minunat de clipe!

Modart spunea...

@Icertitudini,nu este vorba de tehnica,ci de mijloace artistice intr-o compozitie vizuala.Tehnica tine de alcatuirea aparatului foto, de anumite actiuni de operare cu el!

Am sa incep cu imaginea nr 5...as taia parte de cer,obtinand deci un patrat in acorduri cromatice dense.Imi plac mult reflexele in apa...as incerca cateva fotografii doar pe tema reflexelor in apa,mai cu seama ca aici ai un contrast expresiv intre cald si rece!

Imaginea cu flori,ei bine frunza aceea nu se potriveste in cadru,submineaza centrul de interes al florii(ton cald foarte deschis ce iese in evidenta).Daca era in gama apropiata,mai stinsa cromatic,da,putea ramane.

Imaginea cu acel copac oranj, este prea ingramadit...este foarte placuta prin contrastul cu verde smalad si verde intens,din pacate acesta din urma prea putin!

Copacul are o forma minunata,merge plasat chiar perfect simetric,insa o alta zi,alt cer ,alta lumina ,l-ar fi avantajat mai mult.Verdele naturii,da mai bine cu griuri deschise ale cerului,nu albastru in ton mai inchis.

ps;Era o zi prea luminoasa pentru planuri mai indepartate!Se potrivesc in acest caz planurilor apropiate.
Eu in general recomand zilele mai putin luminoase,mai temperate,dupa orele amiezii!
O zi foarte luminoasa necesita anumite reglaje tehnice,si un aparat mai performant.

INCERTITUDINI spunea...

@Modart,
Ei bine! să știi că am și eu câteva peisajeee!!

Mihai spunea...

Multumesc pentru comentarii.

INCERTITUDINI spunea...

Lasă, lasă, n-o luați așa- îmi spuneți mie că nu se găsește suficientă lumină în peisaje?
Imediat vin cu altele!!

Oana D. spunea...

Nu ma pricep la greseli foto. Dar stiu ca-mi plac culorile toamnei si poza aia cu copacul auriu-ruginiu-roscat mi se pare super.

Mihai spunea...

Sigur, exista o mare doza de subiectivism la fiecare dintre noi. Totusi, sunt elemente care pot aduce imbunatatiri imaginii. De exemplu, copacul. Probabil, daca alegeam un alt unghi, poza putea fi si mai frumoasa. De aceea nu iau critica in sens negativ (are ceva contra mea!), ci vad calea de ajutor in imbunatatirea rezultatelor. Multumesc.