duminică, 20 mai 2012

Teste


Nu e o afacere sa crezi in rezultatul testelor. Acum vreo 35-40 de ani am rezolvat un test. Rezultatul: "Periculos de inteligent". Peste doua zile, aceiasi colega, acelasi test. Rezultatul? "De ce te-ai mai nascut?" Intrebarea, legata de raspunsurile mele, era legitima. Problema a aparut atunci cand colega m-a cautat in tabelul ei (sa-mi noteze rezultatul)
- Dadusesi testul alaltaieri. Si (stupefiata) ai avut rezultat maxim!
Atunci mi-am amintit si eu ca parca mai auzisem intrebarile.
Acum vreo cinci ani ma joc cu niste teste online. Rezultatul? "Ori esti un geniu, ori ai citit raspunsurile corecte!" Nu fac d'astea. Dar nici nu cred ca sunt un geniu. Cred ca rezultatul oricarui test tine de dispozitia de moment. De la sclipirea de geniu, la (folosind un termen de-al lui Mircea Badea) "noaptea mintii".

2 comentarii:

Raisa spunea...

Nu trebuie avută încredere în teste care au răspunsul programat la un anumit interval de timp,acelaşi răspuns.Eu zic că sutn nişte porcării..

Mihai spunea...

Cred ca testul poate comunica o situatie de moment, raportata la cererile celui care l-a compus. Este subiectiva pana si scara. Ca profesorii. Cei indulgenti iti dau 10, iar cei mai intransigenti iti pot da doar 7.