joi, 17 mai 2012

Prin Parcul Carol

Azi am avut drum prin zona. Cum care zona? Aveti putintica rabdare. Daca tot eram pe acolo, ce mi-am zis? “Hai sa dau o tura prin Parcul Carol!”
Intru prin piata Joffre. Pardon. 11 iunie (era sa scriu septembrie). Pe la fantana. Construita in anii '30 ai secolului trecut. Cu ocazia “Zilelor Bucurestiului”. Am mai scris ca pe vremea aceea nu se descoperise “actul de nastere al orasului”. Povestea aceea cu hrisovul gasit in podul unei case din Mehedinti. (Cred ca familia se mutase si luase actul de nastere “al copilului” cu ea!) De atunci stim ca orasul s-a nascut la 20 septembrie 1459. Daca se gaseste un hrisov mai vechi, schimbam data de nastere. Poate gasim un hrisov scris de Craciun.
Am intrat in parc. Ma opresc la Muzeul National Tehnic. Imi place. Suna ca dracu! Aici au un automat de cafea. Apare casiera. Spera ca a venit un client. Ghinion! Am vizitat muzeul acum un an. Mi-a lasat un gust amar. Vazusem, pe o foaie A4, scris: “Dinam de curent continuu...” Cred ca cel ce-l scrisese nu trecuse clasa a 7 a. Ori, o fi inventatorul dinamului de curent alternativ!
Pornesc, cu paharul de cafea intr-o mana pe alee. Apar doua veverite. Nu erau impreuna. Nu se tineau de labuta. Sigur ca aflasera ca nu mi-am luat aparatul foto cu mine. Prima a trecut agale aleea prin fata mea. Cealalta, dupa ce s-a uitat la un copac (cred ca i s-a parut obositor de inalt), s-a uitat in ochii mei ca si cum ar fi vrut sa spuna: “Hai, pozeaza-ma! Ce mai astepti? Fa clic! Eu sunt fraiera. Confund aparatul cu pachetul de tigari.”
Ajung la “lacul mic”. O rata sta pe mal cu bobocii. 8. Gasesc o banca. Ma indrept spre ea. Pe insuluita, gastele decid sa salveze Capitoliul. Imi aprind o tigara. Sorb din cafea. 11 ratoi si-o rata vin spre mine. In evantai. Ca un auditoriu. Parca asteapta sa le cant ceva. Doamne, fereste! Sunt afon. Aaaa! M-am prins! Asteapta poza. Nimic. Dezamagite, sparg gasca. Un ratoi pleaca urmarit de rata. Deslusesc ceva vag. Cred ca il cicaleste. Nu ma bag. Ceilalti ratoi se duc sa dea o tura. Pe partea cealalta e o terasa. Se poate. O fi fost meci aseara.
Rata de pe mal si-a scos bobocii la o tura pe lac. Acum ii mana spre mal. Sa nu raceasca! Gastele ma privesc arogant. Sting tigarea, arunc paharul la cos si ma indrept spre iesire.
Va las. Mai vorbim. Acum am treaba.

4 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Nimeni prin parcuri...

Mihai spunea...

Corect!

Raisa spunea...

Primăvara are surprizele ei!

Mihai spunea...

Surprize?