duminică, 25 aprilie 2010

Teama de autentic






Mondenismul, patruns peste tot, ne leaga cu un lant de actuala stare generala de mitocanie. Orice spui se interpreteaza si se raporteaza la o scara de valori. Scara este rasturnata. Trepte lipsa, duium. Intre ele, delatorii. Acesti paduchi care nu vor sa vada nimic mai mare ca ei. Un fel de termite care rod. Delatorii cauta paiul din ochiul celui vertical. Daca nu-l gasesc, il inventeaza. Omul MARE trebuie sa aiba lipsuri. Trebuie gasita o micime la ei. Asta ii face fericiti pe acesti paduchi. 
Auzim frecvent:"Ce cauti tu aici? Aici te pierzi!" ori "Ce cauti tu in cloaca asta?" Din ce in ce mai frecvent. Tot mai multi se afunda in mocirla. Exista invidie, goana dupa rating, neosecurism. Si, din pacate, multi vor sa "adere". Pentru a fi cunoscuti, fac pactul cu diavolul. Isi vand sufletul pentru o eticheta. 
Poti sa ramai TU in valtoarea aceasta? Incearca sa te opresti o clipa sa stai de vorba si cu TINE.

4 comentarii:

Pro atitudine spunea...

Suntem doar noi, cu interesele noastre, cu lipsa de altruism, cu meschinăriile şi bigotismul intelectual. Realitatea existenţială românească ne demonstrează că se poate trăi şi fără repere, fără criterii, cu pseudo-valori, promovând doar un mimetism social. În consecinţă, persoana umană este redusă la un “eu independent” în opţiunile sale de viaţă şi acţiune până la iresponsabilitate. Absenţa scopurilor colective creează o arie largă lipsei de acţiune (mai bine zis se instalează mentalitatea de a nu face). Înstrăinat de lume, preocupat numai şi numai de propria-i supravieţuire, omul recent trăieşte într-o „societate a spectacolului” în care proiectele comunitare îşi pierd valabilitatea în faţa lipsei de iniţiativă şi entuziasm. Voluntariatul este perimat, iar civismul expirat!

Mihai spunea...

Problema ramane. Cand ne asezam in fata oglinzii ne apare o figura cunoscuta?

INCERTITUDINI spunea...

Cineva, cu o mana colosala, i-a sucit tulpina.
Si de atunci creste .
Si tot creste.
Amenintator.

INCERTITUDINI spunea...

Erau prea frumoase!
Acum se vad!