duminică, 21 februarie 2010

Femeia (III)

Incep disensiunile. Cauzele sunt multiple. O clasificare a lor ar fi interesanta, dar nu face obiectul analizei mele. Incepe faza jignirilor reciproce. Ati observat ca teama numarul unu al femeilor este de nu fi respectate? Culmea este ca punctul lor forte e jignirea. 
"Lasa ca vorbesc cu Z sa faca asta. El se pricepe".
Ce e rau in asta? Incercati sa-i spuneti ca mama gatea mai bine musacaua. Nu e nevoie sa va spun ce urmeaza.-
Trebuie sa recunoasteti ca masurile sunt complet diferite legat de actiunile celor doi. 
"Daca nu am fi noi v-ar manca moliile si gandacii!"
Am amici burlaci. Chiar daca se observa lipsa unei femei in casa, trebuie sa va spun ca am gasit la ei, de fiecare data, o curatenie exemplara.
Nu stiu daca v-am spus, dar am locuit intr-un bloc vechi "dotat cu om de serviciu". Ferentz, asa il chema, era bun la toate. Matura, ingrijea stratul de flori, era fochist, ne scotea din lift atunci cand acesta se bloca si cate si mai cate. Cand nu a mai fost, locatarii au angajat femei de serviciu. Probabil cunoasteti "secventele" cu balustrada plina de praf, cu maturatul "in viteza" etc.
PS Trebuie remarcat ca de foarte multe ori, in faza aceasta, femeile incep sa se ingrase. Interesul pentru modul in care arata scade. Nu stiu de ce si nici nu imi bat capul sa aflu de ce. Probabil este vorba de automultumire, dar nu as baga mana in foc.


6 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Nu mi-am vazut chipul in oglinda agatata aici; recunosc , insa, ca portretul nu-mi este total necunoscut. Are multe detalii, demne de luat in seama. Nu pentru vreo statuie.
As putea zice( gurile rele ar sari imediat), ca, in afara de fiii mei, nu mai stiu alti barbati care sa se ingrijeasca de casa.
Am o intrebare: daca femeile tot sunt cum n-ar trebui sa fie, de ce sunt atat de comentate? ( ca sa nu zic -dorite?)

Mihai spunea...

@ Incertitudini: Incep cu sfarsitul. Despre barbati ce sa zicem? De ce dorec femeile niste "porci"? Sau sunt partea inutila a portofelului? Aici am fost rautacios. Totusi, problemele raman.

Anna spunea...

Respect pentru nenea Ferentz!
Problemele rămân şi...dar nu, mai bine nu, tare n-aş dori să generalizez... :-)

INCERTITUDINI spunea...

Cred ca sunt multe de spus. Chiar foarte multe.
Eu spun'porc' animalului care chiar asa se cheama.Atat.
Mai cred ca , nu stiu cum se face, dar construim povesti.( ma refer la ea si la El ). O vreme, traim cu ele. In vraja lor. Cand ea( vraja) dispare, nu prea ne mai place ce vedem .
Si..

INCERTITUDINI spunea...

p.s. Nu le-am inteles NICIODATA pe femeile care depind de portofelul cuiva.
Indiferent cine este posesorul.

Mihai spunea...

de ce dispare vraja? http://mihai-bucurestiulmeu.blogspot.com/2010/02/vasile-lascar.html