duminică, 12 iulie 2009

Hai ca poti, tataie!






M-am hotarat. Mi-am pus pantofii in cui si plec la Tamina! Adidasi, rucsac in spinare, cu o bentita pe cap (sa dau a Rambo), am plecat decis. Muntzomanii m-ai primit bine. Nimeni nu a intrebat ce cauta tataie printre ei. 
Prima surpriza am avut-o cand am iesit din Bucuresti. "Nicusor conduce cam repede!" Mai tarziu am vazut placuta: 70 in localitate, 110 afara. S-au schimbat multe de cand n-am mai parasit orasul!
Pauzele de fumat au fost mai rare. Nicusor nu fumeaza, singurul, dar e masina lui. Drumul e bun. Mai putin crater centura Ploiestiului. Lume, destul de putina. O singura coada. La Sinaia. Aici se lucreaza. Cred ca la stramtarea drumului. 
"Donatorii de organe" depasesc pe toate partile. Ma gandesc la un "drob". Cu ulei mineral. Ciclisti, turisti... Uite si trenul! Rapid. 
Am ajuns. Incepe ploaia. "Cine ne-o fi urat din suflet "drum bun"? Si ce daca? Suntem decisi. Pe drumul forestier. Pe "traseu" vine apa siroaie. 
Cand ne impacasem cu gandul ca suntem singurii nebuni, ne intersectam cu un grup care coboara. "Mai e mult?" "Nu stim ca noi n-am gasit-o!" Ne-a scazut entuziasmul la jumatate. Harta, acoperita cu pelerina. Cautam. "Nico, esti sigura ca mergem bine?" "Nu v-am spus ca am mai fost? Va duc eu!"
Mai intalnim un grup. Nici astia nu o gasisera. "Daca s-a mutat? A gasit ceva mai ieftin!" Grupul asta ne-a urat din inima. A iesit soarele! Ne oprim intr-o poenita. Ne schimbam. Pozez o stanca. Aia e stanca prin care trece Tamina. Parasim drumul forestier. La 50 de metri intalnim panourile.
Incepem coborarea. Abrubta. Uda. Ne tinem de copaci. Lumea ma incurajeaza. "Hai ca poti, tataie!" Fac poze. Nu pozez canionul. Ala e pe net. Imprejurimi. Salbaticie magnifica. 
Gata pauza! Urcam prin canion. Cineva, cred ca alpinistii din Brasov, au montat niste scari metalice. Incerc sa sar din piatra in piatra. Ma razgandesc. Sunt ud pana la piele. Ca mai conteaza putina apa?! Am ajuns inapoi la panouri. Gasesc o piatra si ma asez. Sunt epuizat. Avea dreptate doctora: "Esti nebun! Nu ai voie sa faci niciun efort!" 
Ceilalti pregatesc masa. 

2 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Daca vrei, potzi!

oceania spunea...

super postarea asta. cred ca ai o febra musculara de zile mari:).

imi place cum se vede luna in prima poza.