marți, 17 martie 2009

Panda sau Koala?


A trecut intai o gaza pe pervazul ferestei. Apoi, o vrabie s-a scuturat putin. A alungat praful dintre pene. S-a uitat atenta in bucatarie dupa vreo frimitura de paine, apoi si-a vazut de drum. Pomisorul ratacit s-a incordat putin. S-a umflat in coaja si a scos niste mugurasi. O gargarita (de unde a aparut?) se catara spre o ramurica batuta de soarele diminetii. Un meduz si o meduza...

Nu, asta e din alt film. Cred ca Parlament. Acum zece ani. Nu, nu in Parlament! Astia sunt liber alesi si nesiliti de nimeni. Au dat chiar si concurs. De imprejurari. Nu ca oligarhii. Aia de s-au imbogatit cum s-au imbogatit! Si care pun acum tonomatele sa se ia de Cel Dintai. Gurile rele spun ca Aia Mica ii consulta pe Luxteni daca mai vor sa schimbe becuri in oras. Cica le-ar da consultatii dintr-un bambus. Copac din acela cu care se hraneste Panda. Sau Koala. Cine mai stie?

E soare, cerul albastru e brazdat de gugustiuci, un caine latra la un balon agatat intr-un plop (de unde sa stie el ca nu e Luna?), iarba face loc ghioceilor si toporasilor.. Ce mai! E vremea plimbarilor la padure. Acum cat nu s-a deschis sezonul la gratare si manele.

Un comentariu:

INCERTITUDINI spunea...

Pacat de parculetul asta superb- au sarit peste gard niste fantome politice..sper sa le inhate catelul ala; sau sa se impiedice in vreun toporas..