vineri, 23 mai 2014

Povestile lui Elodel (2)

M-am trezit de dimineata. Am pornit spre statia tramvaiului. Lume, puhoi. O gospodina corpolenta (carnaciori, carnaciori) asteapta cu sacosele pline. Cum le-o fi umplut? La piata se "deschide" dupa opt. Nu mai sunt taranii de altadata. Cei care veneau cu noaptea in cap cu sacii cu ardei.
Urc. O evit cu greu pe gospodina si ma indrept spre "fata" tramvaiului. Aici trei cetateni discuta despre evenimentele de aseara. Din carciuma. Fiecare pe alt "teren". Motanul negru, Magarul tavalit, Brotacul zglobiu. Meciuri grele! Lupte cu halbe. Ma mir cata energie au. La ora asta nu s-a trezit nici nea Nae.
Cum, care nea Nae? Nu-l stiti? Duce viata sportiva. Se pregateste pentru un gigamaraton. Nici el, dupa cum ziceam, nu-si poate dezlipi pleoapele.
Opa! In stanga studiaza o domnisoara. Strange in brate un teanc de dosare, carti, tableta. Credeam ca citeste, ca e un fel de Einstein feminin pregatit sa dezvolte o noua teorie e reletivitatii. M-am inselat. Doarme. I-am auzit sforaitul. Cred ca ar trebui sa se opereze de polipi.
Cobor. Intru in parc. O mica plimbare. Si un lung sir de amintiri. Nu are sens sa le desfasor aici. E un ghem mult prea mare si intortocheat.
Ce? Nu suna bine? Offf! Carcotasii astia!

Niciun comentariu: