duminică, 28 octombrie 2012

Dezolant


Un peisaj dezolant este acela al lacului Cismigiu ramas fara apa. Cand ma gandesc le vremea in care a inlocuit o balta urat mirositoare... 
Aparut in 1847-1854, Cismigiul a ramas un punct de referinta in Bucuresti. Alt parc ce atrage bucurestenii este Parcul Carol. aceste a aparut dupa o jumatate de secol. Tot central este si Parcul Ion Voicu (fost Ioanid). Ma gandesc la alte locuri centrale care, amenajate fiind, ar putea deveni puncte de referinta. Din pacate, Bucurestiul este asaltat de cladiri si parcari. Sansele amenajarii unui parc central scad pe zi ce trece. Mai mult, se rup "felii" din parcurile actuale pentru a se inalta cladiri de birouri sau ansambluri de locuinte. 
Va doresc o duminica placuta si profitati de parcuri... cat mai exista!

5 comentarii:

Probleme de sanatate spunea...

Cine stie sa ma lamureasca ce reprezinta parcul Hifa ? Am aflat prima data de acest parc la o reclama de pe antena 3

Mihai spunea...

Nu exista. Se cersesc bani de la populatie pentru a-l construi. E pentru persoane cu dizabilitati.

Modart spunea...

Da e foarte trist ce spui,doar ca ne-am cam inmultit si acoperisul,cutia peronala devine mai importanta decat parcul cu natura lui cu tot.
La Brasov au inceput sa cladeasca niste blocuri inalte,in niste zone apropiate cadrului montan incat nu mai vezi splendoarea naturii.Au vrut chiar mai multe etaje,ceva japonez cica...

Mihai spunea...

Disciplina in constructii? In Bucuresti s-au ridicat vile langa aeroport. Sa vedeti scandal la demolare!

Modart spunea...

Arhitectura ar trebui sa evidentieze frumusetea cadrului natural,sa fie adecvata compozitional acesteia.Din pacate asa ceva nu prea se intampla.Brasovul are noroc cu mostenirea trecutuluisi cadrul sau peisajistic,arhitectura si ambient modern,jale!