joi, 11 octombrie 2012

Cura de slabire


Toata lumea ma indeamna sa nu mai mananc seara. Aseara am incercat sa pun in aplicare indemnul. Am adormit trist. Am visat toata noaptea mancare.
Ma trezesc. Flamand. Mi-e foooooaaaaaameeee! Fug la frigider. Un gogosar, o felie de salam (nu, nu e de Sibiu, dar seamana), oua (iau doua) si niste frimituri de branza (e bine, nu mai trebuie sa o faramitez eu).
Ajung in bucatarie. O ceapa (mica, mijlocie sau mare dupa gust), cutit, tocator, o cratita (se poate si o tigaie, dar mie imi place cratita asta. E concava. Adica tine uleiul. La optica ziceam ca e concava daca tine apa, dar eu prefer sa prajesc in ulei). Tai gogosarul in cubulete, pun in cratita ulei si, cand s-a incins uleiul, pun gogosarul la prajit. Trec la ceapa. Din cand in cand, amestec gogosarul sa nu se prinda. Cu cutitul. De lene. Nu ma mai duc dupa lingura de lemn. 
Am taiat si ceapa. O pun si pe ea in cratita. Am luat si lingura de lemn. Amestec pana ceapa incepe sa devina sticloasa. In timpul asta am rupt salamul in bucatele. Il pun si pe el. Urmeaza ouale. Le sparg de marginea aragazului (urat gest). Le-am pus si pe ele. Nu le bat inainte. Nu fac omleta. Li se spune "oua jumari". Amestec. Si-au schimbat culoarea si presar deasupra branza. Pun capacul si sting focul. 
Waw! Gustos. Nu am pus sare (este branza suficient de sarata) si nici piper (am vazut ca e "trendi", asa ca eu sunt diferit!). Nu am pus nici ardei iute (si asta e la moda), dar nici verdeata (am uitat).
Bunnnnnna! Mergeau niste castraveti murati, dar nu aveam in frigider.
Daca vreti sa incercati, 
POFTA BUNA!

6 comentarii:

https://incertitudini2008.blogspot.com spunea...

Moarte sigură.
Cum să prăjiți gogoșarul? Nu era mai bun crud?

p.s. Nu mai spun de amestec.
ce va zice domnul doctor care are ”probleme de sănătate„?

Mihai spunea...

Cred ca domnul doctor se va repezi in bucatarie sa verifice reteta!

https://incertitudini2008.blogspot.com spunea...

Eu cred că o să vă certe rău de tot!

Oana D. spunea...

Nu va luati dupa toti expertii in cure de slabire, dar care nu au incercat niciodata pe pielea lor (si mai ales pe sanatatea lor). Cititi pe net despre insulina aia din diabetul de tip 2 si o sa intelegeti de ce nu slabiti (desi cred ca deja stiti la ce ma refer). Cat despre cina sarita din schema, nu cred ca se impaca asa de bine cu diabetul dv. Medicul ce zice?

Buna tochitura aia, sau omleta. Nu conteaza cum o cheama. Important e ca e buna si eu astept sa se faca dimineata ca sa pot pune in practica reteta. :)

Mihai spunea...

Multumesc pentru sfat. Sincer sa fiu, mie mi se fac multe propuneri. Decente, nu va ganditi la altceva. Sa ma tund, sa ma las de fumat, sa mai slabesc... Cu cea cu tunsul nu am fost de acord nici pe vremea mitraliatului. In rest, stiu ca e corect, stiu ca ar trebui sa mananc in cantitati mici, la 3-4 ore... Despre fumat, nu mai vorbesc!

Probleme de sanatate spunea...

Pacat...eu am un borcan de castraveti mutanti (scuze am vrut sa zic murati), si poate va erau de folos.