joi, 7 ianuarie 2010

Elodel



Scria cineva ca statuia lui Caragiale din Maria Roseti trebuia sa fie a lui Lenin. Nu a iesit la concurs asa ca a fost "decapitata" si a devenit "Nenea Iancu". Adica? L-a decapitat pe Lenin?
Imi amintesc o poveste de acum vreo 30 de ani. Concurs de "cofetari". Cineva vine cu ideea sa faca o "Coloana a infinitului". Totul e pregatit. Un coleg, probabil invidios, spune: "Dar de ce ai legat-o la varf?" "Sa nu se imprastie crema" "Bine mai, "coloana" e istoria restrangerii, libertatii, iar restrangerii ca apoi sa se deschida. Vrei sa se interpreteze ca azi suntem stransi de..." Nu pot sa scriu ce a zis, dar "coloana" nu a mai participat la concurs.
Elodel e foarte trist. Nu stiu daca v-am spus, dar e atat de "daramat" incat a dat de vreo doua ori peste Coana Lina pe scari. A baguit un scuze si a trecut mai departe stupefiind pe toti cei din jur. Elodel, exemplu de politete si elan, nu mai e el. Ce sa fie? Am promis ca il abordez intr-o zi. Cred ca acum e momentul potrivit.
Nu se poate! A iesit "pipita" de la 4. Asta iar are sa-mi spuna ceva si iar il ratez. Ma fac ca nu o vad. Ma dau obosit. De cand e defect liftul, urc si cobor 10 etaje. "Ioane, la multi ani, stai sa iti povestesc ce mi s-a intamplat ieri" "Da, iti convine, tu urci si cobori 4 etaje. Eu insa..." Dar asa iti mai tragi si tu rasuflarea" A inceput. M-a prins de maneca si ii turuie gurita. Elodel s-a dus. Doamne, de ce mi se intampla toate numai mie?

Azi trebuie sa ajung la Biblioteca Nationala. Mi-am facut si permis de intrare. S-au modernizat. Au in sala cataloagelor calculatoare. Programul e mai vechi. Neclar. Toata lumea cere lamuriri. Nici eu nu ma descurc. Bibliotacara spune ca daca o carte nu are "cod", nu e disponibila. E in cladirea noua. Langa Junior. "Stiti unde e asta? Dar oricum, nu s-a dat inca in folosinta!"
PS Tot ce caut eu nu are cod. Nu vi se pare natural?

Un comentariu:

Anonim spunea...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!