miercuri, 19 august 2009

Poveste
















Sa va spun o poveste. Mai corect, sa scriu o poveste.
M-am intrebat intotdeauna de ce le plac oamenilor povestile. Ce resort ascuns zace in ele? Ce ar trebui sa spuna o poveste? Mai bine zis, ce asteapta oamenii de la o poveste?
Ma intreb ce titlu sa ii dau. Poveste fara nume, poveste fara sfarsit... Stiu ca titlurile astea dau bine. Sunt verificate. Dar daca nu ii dau nici un titlu?
OK. Despre ce sa fie? Despre un baiat si o fata. Asta garanteaza succesul. Mai ales daca e cu happyend, sau daca se termina rau de tot. Extremele! Astea atrag. Ce ziceti de o fata prefacuta in stanca, o fata impietrita de disparitia iubitului? Sau de un baiat transformat in cascada.
Gata! Am, gasit! Un baiat transformat in cascada, intr-o apa care sa mangaie iubita transformata in stanca. Un happyend. Se vor mangaia vesnic. Sau o poveste trista. Numai cel ce e geolog sa dea primul cu piatra! Am facut si legatura cu Rasnovul mangaind fata transformata in Cheile Rasnoavei.
Si-am incalecat pe-o sa si am scris povestea asa!

2 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Stanca si cascada- la nesfarsit!
Cu conditia sa fie pe rand- ea stanca, el cascada, el stanca, ea cascada..

Matilda spunea...

Superbe poze ! Iar povestea trebuie neapărat să aibă un final optimist, de aceea ne plac poveştile că sunt mai frumoase decît viaţa...