luni, 13 februarie 2012

Iarna pe ulita




Pe ulita noastra a venit iarna. Cu zapada pe alei, gheata pe crengile copacilor, derdelus si banala ca... o cioara.
Pe ulita netului pozele intra cam greu. S-a inzapezit netul? De viermi de zapada nu am auzit. Dar, stiti si dumneavoastra ca in lumea celor care se ocupa de virusi informatici nimic nu e imposibil. Daca lipsesti cateva minute, te minunezi. Dar daca lipsesti cateva zile?
Ma deranjeaza aparitia unor comentarii. Apar comentarii cu trimitere la site-uri dubioase. Daca ei se gandesc numai la anumite lucruri, devin obsedati. Ca Freud. Desigur, unii ma vor critica. E parintele psihanalizei! Poate ca nu au citit suficient de atent "feminitatea".
Daca e sa vorbim de psihanaliza, nici urmasul sau nu-mi lasa o parere prea buna. El vorbeste de o "memorie ancestrala". Eu cred ca e vorba de mediul in care ne formam. Daca ne dezvoltam intr-un mediu, "memoria ancestrala" va fi legata de suma relatiilor cu acel mediu. Sunt convins ca doi gemeni crescuti in medii diferite vor avea o "memoria ancestrala" diferita.
Dar, sa nu ne pierdem in dezbateri filozofice. E iarna. Unora le place, altora, nu. Sa ne bucuram de viata asa cum e ea.

PS Pozele si textul dateaza din 5 februarie

9 comentarii:

Raisa spunea...

Pana la urma cred ca si in sufletul eu s-a cuibarit iarna..:)

Mihai spunea...

@ Raisa - M-am decis! Voi juca rolul mamei lui Nica a lui Stefan a Petrei: Iesi copila cu parul balai si razi in soare...

https://incertitudini2008.blogspot.com spunea...

Mă puneți pe gânduri, nu, nu vă gândiți la psihanaliză, că nu despre asta vreau să vorbesc, de ce ați scris data la care ați făcut fotografiile ? credeți că gemenii nu-și dau seama că sunt poze de iarnă?

Mihai spunea...

@ INCERTITUDII - Am datat toate postarile care urmeaza. Dupa cum am spus (si pentru a cita un ofiter din unitatea in care am facut armata: "daca nu am spus, o repet") postarile mele asteapta cuminti sa le vina randul.

https://incertitudini2008.blogspot.com spunea...

E chiar culmea!culmea gemenilor- n-am făcut armata, PTAP-da!ce experiențe! expresia am auzit-o! asta cu „dacă nu am spus, o repet„!

iluzie spunea...

e frumoasa iarna, dar e si rece...

Mihai spunea...

Daca as spune ca ma lasa rece...
Glumesc. Mie tot imi place sa ma bat cu zapada. Acum e la moda "bulgaritul". Nu pricep. Nimeni nu se sarbeste, nu se ucraineaza...

irina ionescu spunea...

frumoase poze. trista iarna si lunga

Mihai spunea...

Multumesc.